SIDEN ER UNDER OPBYGNING

 

 

 

 

                                 Bæverland                                                                                                       

 

Frants Jensen Langhoff

Fik jagttegn i 1980, og købte året efter en russisk Baikal (som jeg stadig har - ikke et smukt gevær men rubust og driftssikker).

Først i 2010 anskaffede jeg mig hos Lasse (daværende leder af Røgegård jagtfarm) en fornuftig jagtriffel (mauserlås med Schultz & Larsen pibe & skæft). Jagtvenner rådede mig med ordene: øvede jægere vil nyde et godt optik, uøvede behøver det .... en optimal kikkert-et svært og dyrt valg. Jeg fik mig en ZF4 Schwarowsky, g må give dem ret - en stor glæde og god sikkerhed i at have et optik med en skarplince - og høj lys følsomhed samt uundværlig rødpunkt. Lidt justering hos en dygtig våbensmed og jeg føler nu, at jeg har et godt våben. 

 

Lidt om jagt oplevelser

 

Oktober 2011 inviteres jeg til den sidste fællesjagt på Gyldensteen gods ved Bogense, meget af godsets jord skulle året efter indgå i naturfredningsprojekt.

Det blev til nogle velplacerede skud på tre gråænder samt to fasaner.

 

 

Maj 2011 tog Birthe og jeg på en dejlig ferie til Estland. Det gav lejlighed til ikke kun at se den smukke natur men også til et par dages jagt.

Efter 3 dages bæverjagt uden held, gik jeg forbi lysningen kun 100 m fra huset og så en gris smutte ind i skoven ... på vej op mod mig.  Dejlig stor, ca. 80 kg, orne (kejler) med 17 cm tænder.  Mit første vildsvin.

 

 

 

 

En dejlig jagttur hos Jürgen K. gav mig min første buk. 15.5.2012, kl. 09:15

 

 

jagtrevir, banelinje går i baggrunden så der var god kugledækning                               

 

 

Ulige 8 ender med ekstra rosenkrans. 1.8.2012 færdig hos konsevator. Dejligt at se dyret igen og lade oplevelsen suse igennem tankerne. Min 1. buk.

 

Buk 2. faldt 4.6 og blev en gaffelbuk - og så 2 klassiske fejl, beklager jeg må nævne det A: sad på grisestand om fatenen da buk kommer helt tæt på og jeg skyder under ! Husk tung kugle (13 g.) samt kuglebanen er negativ på så kort afstand.

B: fin buk men 140-150 ude og pgr. grisejagten natten før havde jeg fejlagtig en 13. gram kugle i (gevær er indskudt med 7,9 g). Igen skud under, Husk kuglebane falder drastisk på så stor afstand og tung kugle (udregnet til 17 cm).

 

Buk 3. den 29.7 en skøn aften, set 6 rå&lam og så lige ved dæmring kommer han frem, 130 m væk i høj fodermark. Jeg må pænt vente til han kommer fri af græs og viser sin pragt. Flot bladskud.  Sov næsten ikke !!

 

Buk 4 - skulle overgå dem alle !. den 30.7 tidlig morgen på post, kartoffel marken bag mig, baneskråningen foran ... og nej der skete intet, udover en hare som undrede sig over hvad jeg lavede - samme gjorde jeg. Valgt at gå lidt rundt, og bevæge mig lydløst i skov har altid interesseret mig, nu gav det pote. Jeg har kommet til slugten hvor min 1. buk faldt, og VUPTI der stod han kun 65 m væk og på fri græs - desværre stod jeg også frit. Men rolig "som en hveps i en flaske", når jeg ind til siden nær en stamme - sigter og bang. Han sitrer og stivner - jeg løber ingen changer og skyder igen - dyret falder i skuddet. Senere viser det sig der er tale om 2 bladskud, med 3 cm imellem hver-begge dødlige.

En buk langt langt ud over det sædvanlige: en SORT 6`ender.

  

 

Selv i Tyskland hos mit jagtsted vagten en sort 6èr opsigt, denne nok 3 år gammel og yderst sjælden man ser dem så store/gamle. Formoder denne er blink på venstre øje, og den havde en del tæger/indkapslinger i indvolde. Så nok godt en jæger og ikke skoven fik den. Nu.. dvs. ca. november kommer han op som hovedmontage  hos mig til stor og værdig ære. 

 

 

 

28-30. oktober 2012 vildsvinejagttur til Bad Bodenteich (sammen med NC). Grisene var mere snu end os og kun NC så dem.

 

3-4-5. november 2012 forsøger sammen med Henrik J. endnu engang at få has på en gris... men, nej. Jeg havde dem for, men vejret var for dårlig, og jeg kunne ikke se hvad var for- og hvad var bagende på grisene, En flok på 5-6 stk, 40 meter væk og da jeg tænder lygte, et lille "lik" og sekunder efter var de væk, så sad jeg der. Men jeg fik dog nedlagt 2 dejlige rådyr, en stor rå samt et bukkelam på roemarken nær skoven.

 

27. december 2012 stod den på drevjagt hos Hardtmudt "Jäger", Massel. En dejlig dag med smukt vejr, dog blev vildt udbyttet noget lille, og dette til trods for at der blev saget på alle de tilstødende områder samtidig. Jeg havde æren af at blive "Schützenkönig des Revier" med en smuk stor rå. Som kutyme er bliver en grankvist pålagt dyret og derefter overgivet til jægeren som æresbevisning.

 

 

 

 

 

2013 forår og året starter sin livscyklus. Mit jagt år startede med, arbejdstur til Estland, week end i Tartu. En dag fri og kan man bruge den bedre end til, den 19.4., kl.23:00, at skyde en flot gris. 

nu er det sådant - at kan man skyde skal man også slagte og afkoge sig sit trofæ - så hele natten gik med at slæbe "bastet" ud af skoven igennem 20 cm mudder og slagte. Afkogning næste dag over åbent bål.

Grisen havde flere kampsår og blandt andet også knækket en tand - han var vist en bølle...

  

 

Foråret lokkede da solen endelig fik magt, og bukkejagten startede 1,.5. Jeg måtte dog vente til 2.5 morgen får den her lå der. En efter min mening en flot 6`er - god kraftig buk som gav kød i fryseren.

Aftner/nætter gav ingen gris, og havde en del kedelige timer hvor knap naturens vildt lod sig se.

Så skete der dog en - ÆV. Da jeg ser to bukke slås, blive væk-en kom frem med bagen til. Lys og flot - så viste siden også lys - med god opsats kunne jeg se. Sigte - vendte sig yderligere - skud, men ser samtidigt at hovedet er sort.  Den skulle have haft lov at leve 3-4 uger og blive fuldfarvet, men OK sammen med konservatoren skal den nok få sin hovedmontage. Bemærkelsesværdig gammel, retur buk - 6`ender.

 

Når man samtidig læser Jægerbladet fra sidste uge:

 

 

er jeg da vist kommet mere end godt fra start.

En hurtig konservator og jeg har en flot hovedmontage. Ikke underligt at den snød mig og jeg antog den for en almindelig buk. Lidt af basten og 90% vinterpels. Men det har jo også sin charme.

 

 

Frants Jensen Langhoff

+45 24 77 38 10

Email: frants.langhoff (snabel a) gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

www.bf-langhoff.dk © 2012 • Frimærker• Fugle

www.bf-langhoff.dk